Andere creatieviteit ♥ Dovecraft houten alphabet stempels review

Hoi allemaal, deze leuke kleine alphabet stempeltjes kocht ik op de knotsgekkekaartenenscrapdagen in de Brabant hallen in Den Bosch! Er lag daar een bak vol met allemaal verschillende lettertypes.. En 1 stempelsetje kostte maar €2! Koopje, toch? Benieuwd wat ik van deze stempelsets vind? Lees snel verder.

Typewriter

IMG_20170423_200300.jpg

De setjes hebben geen officiële namen, daarom heb ik ze maar even een naam gegeven! Dit eerste setje noem ik “typewriter”, omdat door de verschillende diktes in de stempel het net typemachine letters lijken. Dit is het eerste setje dat ik vond, en persoonlijk vind ik dit setje ook het leukste setje van deze 3!

Handwritten

IMG_20170423_200253

Het tweede setje lijkt op een “normaal” handschrift, zo zou iemand zijn handschrift prima kunnen zijn! Dit setje bestaat uit kleine letters, geen hoofdletters, en bevat net als de andere setjes nog een uitroepteken, een “en”teken, een vraagteken en een haakje. Dit setje is duidelijk minder aanwezig als je hem stempeld; prima als 2e titel dus!

Rounded

IMG_20170423_200231

Dit laatste setje is een setje met rondere letters, allemaal blokletters. Dit setje kan goed gebruikt worden als de hoofdletters van het vorige setje. Het setje is wat straker, de letters zijn minder natuurlijk en lijken meer op een digitaal lettertype.

De stempels zelf zijn relatief klein, ze zijn ongeveer 8 * 8 mm. De stempeltjes zijn 3,2 centimeter lang, waarvan 0,4 centimeter het echte rubberen stempelgedeelte is. De letters zelf zijn ongeveer 4 milimeter breed. Echt klein dus! De stempelafdruk is erg mooi, van goede kwaliteit. De stempel pakt de inkt goed op en geeft dus geen vlekkere afdruk.

IMG_20170423_200343

De stempels zitten aan elkaar als je ze koopt, super handig gedaan! Hierdoor is het niet mogelijk dat het tijdens de productie/vervoer verschoven wordt. Ze zijn makkelijk uit elkaar te trekken/snijden met een klein mesje.

IMG_20170423_200413

De stempeltjes worden verpakt in een kartonnen half doosje, en komen ook met een plastic omhulsel. Jammer is dat er niet een soort dekseltje nog op het kartonnen doosje zit. Hierdoor kan je ze na gebruik niet echt meer “afsluiten”.

IMG_20170423_200307

Ik ben erg tevreden over deze stempeltjes! Het meeste gebruik ik ze in mijn (bullet)journal omdat ze zo lekker klein zijn. De stempels zijn helaas niet in Nederland te koop; maar wel bij de hobbycraft in Engeland.

Liefs,

Marloes

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s