Planning ♥ Mijn gele bullet journal

Mijn gele bullet journal, mijn geliefde Leuchtturm! Je zal wel denken, is zo’n geel boekje nou echt zo speciaal om een blogpost over te schrijven? Ja! Soms grap ik wel eens dat ik niet fatsoenlijk meer kan leven als ik mijn bullet journal kwijt raak, maar echt letterlijk alles staat in dit gele boekje. Ben jij benieuwd waarom dit boekje zo bijzonder is? Lees dan snel verder!

Hoewel de Leuchtturm1917 notitieboekjes veruit de populairste bullet journal boekjes zijn, komt de kleur geel niet vaak voor. Meestal kiezen mensen voor een zwart boekje, en de kleur emerald komt ook geregeld langs. En dan vraag je je misschien af “Marloes, waarom kies jij dan geel?”, want als je me langer kent dan vandaag wist je dat ik in eerste instantie altijd zou kiezen voor de kleur Emerald.

PicsArt_08-25-02.02.30

Nou, daar zit een hele reden achter. In 2016 ben ik begonnen aan mijn HBO opleiding Facility Management, en hoewel ik deze opleiding geweldig vindt brengt het studentenleven een hoop stress met zich mee. School, werk, sport, vrienden en vriend; het is zeker veel! Ik hoor je al denken, wat heeft dit dan toch met je gele bullet journal te maken?

In September begon ik aan het 2e jaar van mijn opleiding. Dit jaar zal voor mij een jaar zijn waarbij ik mijn eigen grenzen (nog meer) ga ontdekken, en beter moet inzien wat ik wel en niet moet doen. Een bulletjournal gaat mij hier al ontzettend mee helpen, maar een gele nog meer.

PicsArt_08-25-02.04.15

Toen ik de gele kleur zag schreeuwde deze naar mij; “You can do this! Tuurlijk soms is het druk en heb je stress maar met mij sla je jezelf er wel door heen.”. En hoewel een notitieboekje natuurlijk niet letterlijk kan schreeuwen, was dit wel mijn eerste gedachte bij deze kleur. En toen ik goed nadacht is dat eigenlijk precies wat ik wil dat een planner voor mij doet, een moment van orde en rust waardoor ik alle drukte weer aankan.

PicsArt_08-25-02.06.54

Mijn gele Leuchtturm zal dit jaar veel meegesleept worden naar de les, vergaderingen, werk en vrienden. Hij (of toch zij?) zal veel op tafel liggen en er zal ontzettend veel in geschreven worden. Ik hoop dat ik daar, in combinatie met de gele kleur, ontzettend blij en rustig van zal gaan worden.

Heeft jou kleur van je bullet journal of planner ook zo’n soort betekenis? Of koos je hem puur omdat je hem mooi vindt? Laat het me weten in de reacties!

Liefs,

Marloes

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s